maandag 2 december 2013

2825 kilo grind verplaatsen: beton storten

Dat het buiten kouder wordt is binnen in ons klushuis goed te merken. We hebben in de noodkeuken een gaskachel staan, maar de rest van het huis is erg koud en tochtig. 
Je wordt dan creatief om dingen of jezelf warm te maken en te houden. Zo worden mokken voor de koffie eerst op de gaskachel gezet of met warm water gevuld voor de koffie of thee er in gaat. Een kei gevonden in de grond van de kelder wordt gebruikt als een kruik, en de thermo ondergoed is uit de kast gehaald.

Afgelopen weekend stond in het teken van het storten van beton in de eerste twee ruimtes in de kelder. Nadat genoeg zand uitgegraven was is de vloer waterpas gemaakt, zeil neergelegd, wapening neergelegd en kon er gestort worden.

Omdat we 2825 kilo grind (113 zakken à 25 kilo) moesten verplaatsen en 27 zakken cement (ook 25 kilo per stuk) waren we blij dat we zoveel hulp hadden! Op de drukste momenten waren er tien mensen tegelijk aan het werk. Dank aan Peter en Tineke (Pims ouders), Mirjam en Lodewijk (mijn ouders), Ralph, Quinten, Hester en Laura (broers en zussen) en Bo en Diederik (misschien onze bijna buren?). 

Nog 382 dagen te gaan....


Onze bestelling met 113 zakken grind, 27 zakken cement en wapening wordt gebracht.
Slepen maar....
Wapening leggen over het zeil.
De eerste helft van de voorraad ligt klaar voor het storten.
Latten waterpas leggen.
Eerste beton wordt aangemaakt.
De betonmolen doet goed zijn best: 50 kilo grind, twee emmers zand en een emmer cement gaan per keer de molen in.


Eerste vloer is gestort.
Heerlijk eten met zijn negenen.
De vloer afwerken.
Tijdens het beton storten werden ook weer andere klussen opgepakt. Bo is ondertussen expert in het aanbrengen van renovatiemortel op de binnengevel.
De laatste deuren met oude verf worden afgebrand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten