maandag 5 augustus 2013

Strijden tegen de natuur

Afgelopen week hebben we een begin gemaakt aan het behandelen van de vloerbalken en planken met anti-houtworm. Een enorme jerrycan van 25 liter met 'houtwormdood' moet de ongewenste huisdiertjes tegen gaan.
Veilig ingepakt is nu de helft van het huis houtwormvrij!

Omdat het huis jarenlang niet bewoond geweest is, heeft de natuur zijn gang kunnen gaan. Naast het derde wespennest wat we ontdekt hebben, staan er veel boomstronken in de weg. Met veel moeite in de hitte van afgelopen weekend is het Peter gelukt om een groot deel daarvan weg te halen zodat de cementrand aan de voorkant gerenoveerd kan worden.

Met de nieuwe kalkzandblokken is een muur gemaakt tussen woonkamer en keuken, en een fundering in de kelder voor een nieuwe dragende muur gestort. De goot is naar beneden gehaald voor renovatie en de voordeuren worden afgebrand, geschuurd en geschilderd.
Even leek het er op dat de voordeuren niet te redden waren. Bij het afbranden leek het hout van slechte kwaliteit, totdat de schuurmachine zijn werk deed. De deuren zijn gewoon van eikenhout!

Mocht je het fijn vinden een mail te krijgen wanneer er een nieuwe blog geschreven is, klik hier om ons dat te laten weten


Ingepakt voor de 'houtwormdood'.
Al het derde wespennest, dit keer gevonden onder een dakpan.
Het verwijderen van een stronk tussen het hek en de gevel.
Water binnen na de enorme regen en onweersbuien vorige week.
Voorstrijkmiddel voor de gevel. Wel even schrikken als het opeens paars wordt.. Gelukkig is het uiteindelijk niet zichtbaar opgedroogd.
Repareren van de grootste gaten van de cementrand.


Bestelling kalkzandstenen voor muren en fundering.
begin van de muur tussen woonkamer en keuken.

nieuwe fundering in de kelder.
De steiger staat weer.
Goot is van het huis af.

Oude goot op zolder.
Deels afgebrande deur.Groot verschil tussen geschuurd en niet geschuurd hout.Linker deur afgebrand en geschuurd, rechter deur alleen afgebrand.
Eerste verf.

De eerste verflaag.

Linker deur voor de eerste keer gegrond, rechter deur alleen nog maar afgebrand.

Twee deuren in de grondverf.
Rot stuk met de Japanse zaag uit het kozijn gezaagd.

Zagen van betonplex. De stroken zullen gebruikt worden voor het verstevigen van de vloerbalken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten