dinsdag 27 augustus 2013

We hebben weer een goot: laat die regen maar komen!

Deze week is het zink binnen gekomen, gesoldeerd, aangebracht en meteen getest door de regen. Fijn dat ons timmertjemannetje ook loodjegietertje wil spelen voor ons. Handig zo'n broertje! Verder is de cementplint van de voorgevel gerenoveerd en geschilderd en schieten de kozijnen ook al op. Het huis is klaar voor de gevelrenovatie van volgende week!
Veel mensen beginnen bij het renoveren aan de binnenkant van hun woning. Bij ons is juist de voorgevel eerst belangrijk. Het is een noodzaak dat het vochtprobleem, veroorzaakt door de verdwenen voegen in de voorgevel, snel opgelost wordt. Wat erg leuk is aan het werken aan de voorkant is de contact met de buurt. Iedereen die langsloopt zegt wel gedag, maakt een praatje, biedt hulpmiddelen aan etc. Echt heel erg leuk! Hierdoor voelen we ons al echt thuis in de wijk.
Op naar het volgende klusweekend.
Mijn roze klusaccessoires eindelijk compleet! 

Vrijdag kwam een erg groot pakketje binnen.
Dit zat in het pakketje: 2x 3 meter zink, nog helemaal mooi blinkend. 

En solderen maar!
Aansluiting solderen tussen oude zink van de buren en ons nieuwe zink.
Renovatie van de cementplint. Om de rand weer mooi te maken wordt er een dun laagje over de bestaande plint aangebracht. Een erg nauwkeurige klus waar je erg geduldig voor moet zijn.
Ondertussen is de cementplint geschilderd.
Weer heerlijk eten. Dit keer bedanken we: Tineke, buurvrouw Mien uit Tilburg, Fabienne en Marit, en enthousiaste buurtbewoners.Peters levenswerk, zal er ooit een einde komen aan zijn enorme klus?
Struik versierd door zaagsel van de verstekcirkelzaag. Al het ongeverfde hout wat uit het huis komt maken we klein en bewaren we voor de houtkachel.
Nog een ruimte heeft nu opgedikte balken, wat zorgt voor een stevigere vloer daarboven.
Schoon blijf je niet tijdens het klussen: menie en kit op Pims arm.
Kunstzinnig verf afkrabben. Van de muren waar geen gipsplaten en isolatie voorkomen, willen we het oude stucwerk behouden en repareren. Eerst moeten alle oude verflagen van de muur af. Een best wel saai klusje die wel je fantasie laat prikkelen om er toch nog wat van te maken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten