zondag 27 oktober 2013

Slopen maar!

Het concertseizoen is weer geopend. Tussen alle repetities en concerten door proberen we zoveel mogelijk te klussen in ons huis.
Afgelopen weken hebben we de derde stalen balk ingebracht. Hierdoor konden we afgelopen weekend een hoop slopen. De begane grond heeft hierdoor nu bijna de vorm zoals het er uiteindelijk uit moet komen te zien. Ter verduidelijking heb ik tekeningen, waar ik alle technische gegevens uit heb gehaald, van de begane grond van de beginsituatie en eindsituatie toegevoegd.Links de situatie van vier maanden geleden toen we de sleutels net hadden gekregen. Hier is nog geen doorbraak van boven en benedenwoning. Als de twee tekeningen vergeleken worden is te zien dat een aantal muren zijn verdwenen bij de nieuwe situatie. Om dat constructief mogelijk te kunnen maken, waren de stalen balken nodig. De stalen balken nemen de draagfunctie van de vloerbalken van de muur over.
Op dit moment zijn de keuken en woonkamer nu klaar wat sloopwerk betreft. De gang van de bovenwoning is nu, behalve de deuropening naar de keuken, nog intact omdat daar de oude trap zit. Wanneer de oude trap weggehaald wordt, kan de nieuwe wc en het trappenhuis gebouwd worden.

In oranje zijn de stalen balken aangegeven, genummerd in de volgorde van aanbrengen. De muren onder stalen balk 2 en 3 zijn nu weg. In blauw de gesloopte muren en de gesloopte schoorstenen.

Het slopen van de muur onder stalen balk nummer 2 in de woonkamer.
Slopen van de muur onder stalen balk nummer 3, de keuken krijgt de uiteindelijke vorm.

Tijdelijke opvangconstructie van de elektra meters.

Slopen van de schoorsteen in de keuken.

Asbest plaat met steenprint behang dubbel verpakt om veilig af te voeren.

Gelukkig kan nu eindelijk al het puin weg.

Overal liggen stapels stenen.
Slopen van de muur waar het trappenhuis komt

Slopen muur boven bij de trap. Voor het nieuwe trappenhuis moet de muur vijf of tien centimeter verplaatst worden.

Afvoeren van al het puin.


Tineke veegt de keuken schoon nadat alle stenen de container in zijn.
Smeedijzeren muurankers en koekoekrooster  

Een aantal muurankers is tijdens een eerdere verbouwing van het huis verdwenen. Via marktplaats hebben we een aantal muurankers die lijken op de nog aanwezige muurankers kunnen kopen. Eerst wordt de verf van de ankers afgebrand.
Het roest wordt met een staalborstel van de ankers verwijdert.

Klaar om te schilderen.

De muurankers zijn klaar om de gevel in te gaan. 

Omdat de voorgevel nu bijna klaar is, op de kozijnen en ramen na, is het ook tijd het koekoekrooster op te knappen. Ook hier wordt met een staalborstel al het roest verwijdert.
Roestvrij
In de lak, en weer iets kleins klaar!

De dakgoot helemaal af, met de schoongemaakte gevel met nieuwe voegen. De voeger is nu helemaal klaar, dus binnenkort kunnen we foto's laten zien van de gevel zonder steigers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten